Samojed

dfv4

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Samojede racen stammer fra Sibirien, hvor den blev brugt som en alt-mulig hund af nomadestammerne der hele tiden var på farten. Den fungerede både som en hyrdehund, der skulle passe på rensdyrene om natten og fange dem, hvis de løb væk fra flokken. Samtidig skulle den også være en slags jagthund, og sidste men ikke mindst, så skulle den trække nomadestammerne slæder, når de flyttede rundt med deres lejrer.

Endelig blev hundene også brugt som varmeapparater, der blev taget med ind i teltene hvor deres pels og varme var med til at holde deres ejere varme om natten i Sibirien, hvor temperaturen falder til under minus 30 grader om natten i vintermånederne. Kort sagt så var var hundene sammen med deres mennesker hele tiden, og dette ligger stadig dybt i deres instinkt. De vil altså gerne hele tiden være sammen med dens ejere, og er ligesom andre slædehunde, bestemt ikke sky overfor mennesker og andre dyr.

Langt fra Sibirien
Her i landet er vi som bekendt meget langt fra de temperaturforhold der er i Sibirien, men det betyder ikke, at den ikke kan tilpasse sig til vores forhold. Samojeden kan nemlig tilpasse sig til stort set alt, og man skal i hvert fald aldrig være bange for at den fryser, og når det bliver for varmt så sænker den bare aktivitetsniveauet.

Generelt er det dog en hund der kræver en masse aktivitet. Med en oprindelse som slædehund har den også behov for at være en masse i bevægelse for at holde sig sund og rask. Den elsker at løbe lange ture, og er vild med at lege – også med børn, hvilket gør at det er en fremragende familiehund. Dog skal man ikke købe den, hvis man er på udgik efter en jagthund. For selvom den er i den større ende, og er meget stærk, vil den hellere hilse på fremmed, end at gøre dem noget, hvilket også gælder andre hunde.

Samojeden er oprindeligt et flokdyr, derfor egner den sig også godt til at have sammen med andre hunde. Samtidig betyder det også, at den ikke er specielt velegnet til at være alene hjemme, da den er vant til at være sammen med andre, hvadenten det er mennesker eller andre hunde.

Temperament
Som tidligere nævnt så er Samojeden venlig af natur. Desuden er den meget glad for mennesker, da den historisk har boet tæt sammen med dem. Den egner sig som nævnt også glimrende til børnefamilier, da den er meget legesyg og tolerant overfor børn og andre små væsner. Det er en meget livlig hund, og man skal være indstillet på at skulle lege en masse og bevæge sig en masse, inden man anskaffer sig en Samojede.

Størrelse:
En Samojede er en mellemstor til stor hund. Hannerne måler omkring 55-60 cm, mens tæverne er en smule mindre. Der er forskel på hvordan de er bygget, men typisk bør vægten ligge et sted mellem 18 og 28 kg. Hvis den kommer til at veje meget mere end det, er det fordi den ikke bevæger sig nok. Og det er ikke sundt for dens helbred, hverken fysisk eller psykisk.

Pris 

En Samojed med de “rigtige” forældre koster typisk et sted mellem 7000 og 10.000 kroner, mens man kan slippe med godt halvdelen hvis man ikke går så meget op i stamtavler.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *