Grand Danois

dfv4

Her i landet kender vi den som Grand Danois, der trods det meget fransk klingende navn antyder, at det er en dansk hund. Der er dog stor tvivl om, hvorvidt dette er tilfældet. Der er mange der mener, at den er af tysk afstamning, og den står da også opført som en tysk race, men den danske klub for racen forsøger at få den opført som dansk. 

Historisk set er den både opdrættet i Danmark og Tyskland, hvilket altså har ført til forvirring om racens oprindelse. Amerikanerne kalder den eksempelvis også for The Great Dane. Helt oprindeligt og fra racens udspring menes det dog, at den stammer fra mellemøsten.

Hunden med de mange farver
Grand Danois er en af de racer, der kommer i flest forskellige farver. Det er dog ikke alle sammen der regnes som godkendte. Der er derfor forskel i prisen alt efter farven. De godkendte pelsfarver er gul, tigret (gul med “striber”), sort, mantle (blanding af hvid og sort), Harlekin (hvis med sorte pletter overalt) og blå (der egentlig er grå).

Der er også en række farver der generelt ikke anerkendes og det er eksempelvis hvid, da dette for racen typisk hænger sammen med dårligt helbred. Generelt er alle farver der ikke matcher de ovenstående ildeset.

Størrelse
Det siger naturligvis sig selv, at en Grand Danois er en stor hund, og det er ikke bare en stor hund. Det er den største. Den måler omkring 75 cm ved skuldrene, og der er set eksempler på enkelte tilfælde der har været mere end end meter. Og da den samtidig typisk vejer lidt over 50 kg, er der tale om en stor hund. Når den står på bagbenene kan den let være omkring 2 meter.

Temperament
En Grand Danois er generelt en ganske rolig hund, og det er som regel meget tolerant, og på grund af dens størrelse er den da normalvis heller ikke bange for andre hunde. Det er også en børnevenlig og trofast hund. Dog skal man passe på med at lade den lege for meget med mindre bør, da den godt kan undervurdere sin størrelse.

Pris:
Der er stor variation i prisen alt efter farve, gener og familie. Men typisk koster de et sted mellem 5000 og 7000 kroner for en hvalp i en af de godkendte farver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *