Boxer

dfv4

Oprindelsesland & historie

Boxere blev først skabt i Tyskland, formentlig af brabant bullenbeissere fra Belgien og lignende hunde fra Danzig-området. Tyske racer og måske også engelske bulldogger kan have indgået i den oprindelige krydsning.
Oprindelig blev boxeren anvendt i forbindelse med jagt. Under jagten blev drivhunde anvendt sammen med boxeren, hvor drivhundens opgave var at opsøge vildtet, hvorefter boxeren kunne fastholde byttet, indtil jægeren nåede frem med henblik på aflivning.
I avlen af boxeren var man derfor interesseret i, at boxeren havde brede kæber og kort næseparti. Den brede kraftige kæbe skulle anvendes til at fastholde byttet´, og det korte næseparti var ideelt i forbindelse med fastholdelsen, fordi boxeren kan trække vejret, mens byttedyret bliver fastholdt.

Karakter

Det hører til boxerens natur at være god til at beskytte sin familie og hjem. Boxeren er kendt for at være meget glad for børn og knytter sig nært til sin familie. En godt opdraget og præget boxer kommer også godt ud af det med artsfæller og øvrige husdyr.
Ud over at være egnet som en god familiehund er boxeren fremragende som redningshund og brugshund. Boxeren har ry for at være en vanskelig hund for førstegangskøberen. Boxeren er meget social og tåler ikke isolation længere tid ad gangen

Vægt: 30 – 34 kg.

Højde: 56 – 63 cm, tæver: 53 – 60

Levetid: 10 – 12 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *