Collie

dfv4

[vc_row row_height_percent=”0″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ shift_y=”0″][vc_column][vc_column_text]

Oprindelses

Collien er en britisk hyrdehunderace, hvis aner kan dateres over 100 år tilbage. Collien har blandt andet været anvendt som vogter af sortmaskede får i det skotske højland.  Collie navnet er muligvis afledt af det keltiske ord Coelio, der betyder noget i retning af en, man kan stole på.

Collien som et familiemedlem

Collien har et temperament der gør at den er venlig, rolig og samtidig en stolt hund, der befinder sig bedst under harmoniske forhold. Den kræver, for at udvikle sin personlighed, din fulde opmærksomhed, og den giver dig til gengæld sin trofasthed og endeløse hengivenhed.

Dens følsomme sind bevirker, at den må anses for uegnet som familiehund i hjem uden forståelse for dens trang til omgang og fælles aktivitet med sine ejere, ligesom hensynsløst støjende familier bør vælge en anden hunderace.

Colliens opdragelse starter den dag, du glad og forventningsfuld kommer hjem med en hvalp i favnen. Giv den al din kærlighed, lær den renlighed og lær den at komme, når du kalder den ved navn, og du vil opdage, at den er meget let at opdrage. Tag den med til et beskyttet område (lukket park), slip den løs og kald den tilbage. Ros den meget, når den kommer, også hvis du har ventet længe. Hunden bør dog ikke under nogen omstændigheder færdes på veje eller gader uden snor, lige meget hvor velopdragen den er.




 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *