Dyre møbler og dyr – kan det gå?

dfv4

Nogle vil måske mene, at det at købe designermøbler til sin hjem og have nogle store hunde, der både fælder en masse og risikerer at tisser inden døre ikke går hånd i hånd. Når man har hund, kan man ikke købe dyre sofaer, stole eller borde, da hunde er beskidte – med al respekt – og hvalpe ofte ikke har lært, hvad de må, og hvad de ikke må. En del hvalpe ser derfor ofte et dyrt bordben som en lækker delikatesse, der skal tygges og bides i, indtil ejeren har fået skældt ud og uddelt en masse skældsord.

Nu har vi fremlagt en enkelt holdning til det af holde hund og have dyre designermøbler. Der findes jo trods alt også dem, som så absolut mener, at det ikke er noget problem og som mener, at man bare kan invitere de firbenede op i sofaen. Møbler er til for at blive brugt, og hunde er jo trods alt også en del af familien, så hvorfor skulle man ikke give sine ’familiemedlemmer’ lov til at sidde eller ligge i sofaen, bare fordi den var dyr. Heldigvis er det helt og holdent op til den enkelte at beslutte sig for, hvorvidt man ønsker at bruge sine surt tjene penge på dyre møbler, når man har et firbenet familiemedlem.

Alting har en begrænset levetid, og det samme gør sig gældende med vores møbler. Du skal derfor bare være bevidst om, at når køber designermøbler, når du har en hund, vil denne levealder med al sandsynlighed være væsentlig lavere. Du skal ikke regne med, at dine møbler holder resten af dit liv, da almindelige slitage, vil være af en helt anden karakter, når der også er dyr i hjemmet. Deres hårdhændende brug af eksempelvis sofaer, vil være at se tydeligt på dine sofapuder efter bare få dage, når sofaen er helt ny.