Gør plads til hunden i haven!

dfv4

Når du har fået en hund, så skal der også gøres plads til den. Det gælder i huset, hvor der selvfølgelig skal være klar før hunden kommer, men også i haven, hvor det nye familiemedlem gerne skulle kunne brænde noget energi af.

Haven er det perfekte sted at lukke hunden ud om morgenen, så gåturen kan vente lidt. Men det skal også være et komfortabelt og sikkert sted for dit kæledyr at løbe rundt.

Sådan gør du haven sikker

Når du har hund, bør du som minimum have hegn rundt om din have: Det er ikke nok, at der bare står en hæk, for hvis hunden virkelig ser eller lugter noget på den anden side, den vil have fat i, så skal den nok komme igennem.

Når du sætter hegn i, skal du huske at tage højde for din hunds størrelse og fysik. Den skal hverken kunne springe over, grave sig under eller klemme sig igennem – så er hegnet jo nyttesløst. Du kan finde trådhegn her, og husk at holde hvor store hullerne er.

Hvis du har noget i haven, hunden ikke skal gå i (for eksempel et specielt blomsterbed eller -krukker), så træn enten hunden til at lade det værre, eller, hvis muligt, placér det udenfor hudens rækkevidde.

Sidst kan du hegne bedet af eller begrænse hundens indhegning.

Hundehuset

Hvis du har en husky eller en anden friluftshund, så kan det være, den skal tilbringe mere tid i haven. Som en god hundeejer bør du i så fald sørge for, at den har mulighed for at komme i tørvejr.

Det kan du bedst gøre med et hundehus. Du kan købe et færdigt hundehus eller du kan bygge et selv, men uanset hvad, så sørg for, strukturen er stabil og taget er tæt. Din hund er en del af familien, og den fortjener også lidt tørvejr.

Det er en rigtig god idé at sørge for, at hunden kan få vand, mens den er udenfor. Hvis du har sat et hundehus op, kan det være smart at indbygge en vandskål i siden. Ved at holde den et stykke over jorden undgår du, at uønskede dyr som nabokatte tager for sig.

Så længe, den sættes op i en tilpas højde til din hund, burde der ikke være noget problem. Foder bør dog aldrig sættes udenfor, da det tiltrækker rotter.