Hvad er koncentrationsbesvær?

dfv4

Der er desværre en kedelig tendens for koncentrationsbesvær hos rigtig mange danskere i dag. Koncentrationsbesvær er et vidt begreb og kan betyde mange forskellige ting udover at skyldes en hel del. Derfor kan koncentrationsbesvær også være meget forstyrrende, hvis ikke nærmest invaliderende for en normal hverdag, hvor man skal omgås mange mennesker og får konstant nye indtryk. Disse indtryk har nogle gange svært ved at blive bearbejdet af hjernen hurtigt nok, hvilket resulterer i koncentrationsbesvær. Heldigvis er der også meget man selv kan gøre for at forebygge koncentrationsbesvær!

Skyldes for mange indtryk

Som sagt kan der være rigtig mange forskellige årsager til koncentrationsbesvær hos det almindelige menneske. Det kan både opstå psykisk, men også fysisk, hvilket allerede der kan være en god grund til at opsøge sin læge. Det kan for eksempel skyldes for mange indtryk der kommer fra alle ledder og kanter i hverdagen, som hjernen skal beskæftige sig konstant. Nogle mennesker kan være mere sensitive over for indtryk end andre, hvilket kan betyde at man har sværere ved at koncentrere sig i længere tid. Læs mere her om koncentrationsbesvær og afgør en gang for alle hvordan du kan bekæmpe det individuelt.

Dette kan du selv gøre

Med alt det sagt er der heldigvis meget man selv kan gøre for at forebygge koncentrationsbesvær både på kort og længere sigt. Uanset hvor meget eller hvor lidt du lider af koncentrationsbesvær er det altid en god idé at give sin hjerne en pause fra koncentreret arbejde. Dette kan du sparke i gang allerede nu ved at lave en plan over det du skal nå på en given dag og sætte et æggeur til ½-1 time. I det tidsrum arbejder du fokuseret, hvorefter du giver din hjerne en pause på 5-15 minutter, hvor du kigger ud af vinduet, rejser dig op eller noget tredje. Derefter fortsætter du med arbejdet og arbejder i etaper.