Guide til hundekurve: hvad skal du vælge til netop din hund?

dfv4

De fleste hundeejere har nok den opfattelse, at hundens energiniveau er helt uudtømmeligt. Hunde skal ikke desto mindre hvile lige som mennesker, og derfor skal du som hundeejer naturligvis have en lækker og indbydende hundekurv, som din hund kan hygge og hvile sig i.

Hundekurve skaber et hyggeligt og trygt miljø for din hund, så søvnen kommer helt naturligt, når din hund har brug for den. Men hvilken hundekurv skal du vælge til din lille darling? Det kan du læse mere om herunder.

Alder, størrelse og andre behov

Når du skal vælge en hundekurv til din hund, kan du tænke på, hvad du ville vælge, hvis du kunne brug en dag i din hund krop. Hunde har behov som mennesker, når det kommer til seng, og hundekurven skal derfor passe til både hunde alder, hundens størrelse og hundens generelle behov for blødhed og komfort.

Din hund kommer til at bruge rigtig mange timer i sin hundekurv, og derfor starter det gode valg med at kigge på, hvad din hund egentlig har af behov.

Valg af materiale

Når du har styr på, hvad du skal vælge, når det kommer til størrelse og mængde af komfort, skal du overveje, hvilket materiale hundekurven skal være lavet af. Her skal du igen tænke på, hvilken hund du har, da nogle materialer er mere praktiske end andre i forskellige situationer.

Hvis din hund eksempelvis elsker af plaske i vand og rulle i mudder, er det rigtig praktisk at vælge en hundekurv i et materiale, som kan klare en tur i vaskemaskinen, og som tørrer hurtigt, hvis hunden kommer våd ind fra haven.

Eller hvis du har en hvalp, kan en hundekurv i plast være et godt valg, så du er garderet mod de uundgåelige bidemærker fra de små men ivrige tænder.